Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Bliv klatreinstruktør

Gratis uddannelse som klatreinstruktør i Frederiksholm Kirke i 2021

Klatrevæggen på kirketårnet i Frederiksholm Kirke er blevet så stor en succes, at kirken har brug for endnu flere frivillige klatreinstruktører til de mange klatreevents. Der er infomøde torsdag den d. 29. april kl. 16:00-18:00 i Frederiksholm Kirke. 

Hvad skal der til for at blive toprebsinstruktør i kirken

For at blive godkendt til at deltage i uddannelsen skal man være ca. 20-50 år og være i rimelig god fysisk form. Man skal være ansvarsbevidst, være god til mennesker, have lyst til at omgås mange forskellige folk og man skal ville kirken. Når uddannelsen er bestået, er man certificeret til at klatre på andre vægge samt at stå for sikkerheden ved klatreevents. Man skal opfylde følgende krav:

  • Være minimum 18 år
  • Være medlem af Folkekirken
  • Være frivillig på minimum seks klatrearrangementer i løbet af en sæson
  • Have lyst til holde klatreformen ved lige løbende – selvtræning vægtes højt
  • Selv købe en sele til eget brug efter endt uddannelse 

Det er en fordel, hvis man har mulighed for at deltage ved klatrearrangementer, der ligger i dagtimerne i hverdagene.

Forudgående klatreerfaring er ikke nødvendig.

Hvordan kommer man i betragtning

For at komme i betragtning til at tage uddannelsen, skal man møde op på informationsmøde i kirken torsdag den 29.april kl. 16:00. Her vil der være en præsentation af uddannelsen ved klatreinstruktør Esben Seir (der ligeledes skal stå for uddannelsen). Du får mulighed for at klatre og samtidig få en snak med de nuværende frivillige toprebsinstruktører. Dernæst vil der være en kort individuel samtale. Der er plads til ni på holdet, og du vil efter INFO-mødet få at vide om du har fået én af de ni pladser. 

Er du interesseret i uddannelsen, skal du udfylde skemaet her senest den 22.april. 

Informationsmøde om uddannelsen: Torsdag d. 29. april 2021 kl. 16.00-18:00 i Frederiksholm Kirke. 

Datoer for uddannelsen (Du skal kunne deltage ALLE dage):

DAG 1 Lørdag d. 22. maj kl. 13.00 - 17.00

DAG 2 Søndag d. 23. maj kl. 13.00 - 17.00

DAG 3 Mandag d. 31. maj kl. 15.00-18.00

DAG 4 (inkl. afsluttende eksamen) Søndag d. 6. juni kl. 13.00-16.00

Efter endt uddannelse SKAL de nye instruktør have to såkaldte ’føl’ vagter, hvor man er med til to klatrearrangementer i selskab med de ’gamle’ instruktører. Her gives der løbende feedback og man bliver sat ind i rutinerne omkring det at være toprebsinstruktør i Frederiksholm kirke. Datoer for dette aftales nærmere. 

Hvad vil det sige at være toprebsinstruktør i Frederiksholm kirke

Siden 2015 har Frederiksholm kirke uddannet fire hold af toprebsinstruktører, der frivilligt varetager kirkens mange klatrearrangementer. I 2019 havde kirken over 30 klatrearrangementer – både offentlige og private med over 1000 besøgende. Arrangementerne spænder bredt med alt fra konfirmandklatring, Søndagsklatring, klatring ifm. skolesamarbejde, Kr. Himmelfart klatring og meget mere. Der er både store og små arrangementer, for såvel børn som voksne og sæsonen fra april – oktober. 

Som færdiguddannet toprebsinstruktør i Frederiksholm kirke får man naturligvis også en klatrevæg til rådighed, hvor man får mulighed for at selvtræne alt det man vil (medmindre, der er kirkelige handlinger). Udover de faste selvtræningslørdage, hvor det prioriteres, at kirkens instruktører kan træne sammen, vil der løbende blive fastlagt en evalueringstime efter udvalgte klatrearrangementer, hvor instruktørerne får mulighed for at evaluere på det givne arrangement. Der lægges vægt på socialt sammenhold – både instruktørerne imellem (og familien er altid velkommen), men ligeledes som en del af kirkens frivilligkorps.

Har du spørgsmål til uddannelsen kontakt Stine Ovgaard på tlf. 29453964