Sydhavn Sogn får en midlertidig kirke på vand, indtil den nye kirke står færdig.

Indtil den nye kirke står færdig på Teglholmen, har Sydhavn Sogn fået mulighed for at låne en lidt anderledes midlertidig kirke af Kirkefondet - nemlig en husbådskirke. Husbådskirken, som også kaldes Kirkeskibet 2450,  ligger til kaj ved Alfred Nobels Bro på Teglholmen (se kort her)

Som udgangspunkt skal Kirkeskibet 2450 fungere som Sydhavnens kirke nr. 2. Her vil man kunne gå til højmesse den sidste søndag i måneden kl. 14, og man kan få sine børn døbt eller blive viet præcis som i enhver anden kirke.

Udover højmesser og andre kirkelige handlinger vil Sydhavn Sogn afholde barselshøjskole, babysalmesang, debat- og filmaftener m.m. på Kirkeskibet 2450. Det kan du løbende læse mere om i vores kalender eller på vores facebookside.

- INDVIELSE DEN 27. AUGUST -

Kirkeskibet 2450 bliver indviet med en festgudstjeneste tirsdag den 27. august, hvor alle interesserede er velkomne. Programmet for dagen ser således ud:

Kl. 16.00   Snoren klippes, og der vil være bobler og åbent hus på husbådskirken.

Kl. 17.00   Indvielsesgudstjeneste ved Biskop Peter Skov-Jacobsen og Sydhavn Sogns tre præster; Christian
                 Rydahl, Heidi Røn Preem og Helene Ferslev. OBS: Der er begrænsede pladser til selve gudstjenesten.

Kl. 18.15-
      20.00  Reception m. taler, DJ Schack, lækre burgere fra Sliders, kager fra Milles Minis og diverse drikkevarer.

FAKTA OM KIRKESKIBET 2450

• Husbådskirken er bygget for Kirkefondet i 2019 af firmaet CC design.

• Prisen for byggeriet er godt 10 mill. kroner, som Kirkefondet har finansieret ved hjælp af midler fra salget af de nu lukkede kirker i København.

• 150 overdækkede kvm med plads til omkring 100 personer + en stor terrasse

• Husbådskirken kan nemt flyttes til en ny placering, hvor der er brug for en midlertidig kirke, eksempelvis i Københavns Nordhavn.

• Husbådskirken nuværende placering er ved Alfred Nobels Bro, Topstykket 20, 2450 KBH SV.