Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

AFLYST SeniorOptimister

MAR
04

AFLYST SeniorOptimister


Dato Torsdag d. 4. marts 2021, Kl. 14:00 til kl. 15:45
Sted Frederiksholm kirke, Louis Pios Gade 8, 2450 København SV
Pris
Gratis
AFLYST SeniorOptimister

Vi mødes hver anden torsdag og synger sange fra Højskolesangbogen, inviterer foredragsholdere eller anden optræden og hygger med kaffe og kage. Det er gratis at deltage og alle er velkomne. 

PROGRAM FORÅR 2021

21.januar: Hygge, sang, kaffe og kage

4. februar ”Steen Steensen Blicher” v/ Ken Bruun

Denne gang vil der være foredrag om Steen Steensen Blicher. Foredragsholderen er Ken Bruun og han vil i sit foredrag have fokus på ildsjælen og mangfoldigheden i Blichers værk. Blicher var andet og mere end den forfatter, der bragte realismen, bonden og jyden frem i lyset – skønt han blev meget sent anderkendt. Blicher var folkeoplyser, pædagog, demokrat, nationalist, landbrugsreformator, husflidsfremmer, satiriker, idemand og meget mere. Et sammensat menneske – og sammensat produkt af en brydningstid.  

18. februar. Hygge, sang, kaffe og kage

4. marts ”Gammel i gamle dage” v/ Mads Mikkelsen

Var det hele meget bedre i gamle dage? Eller meget værre? Hvordan klarede vores forfædre sig, når gigten plagede og tænderne faldt ud? Vi skal tilbage til tiden før folkepension og seniorklubber, til et Danmark, hvor sikkerhedsnettet under de gamle og syge var en privatsag, dengang fattigvæsenet var drevet af private velgørere og man var gammel, når man ramte 50. Det er grumt og hjerteskærende, men af og til også ret morsomt - her på betryggende afstand, når byhistoriker og historiefortæller Mads Kristian Mikkelsen tager os med på opdagelse i fortiden.

18. marts. Hygge, sang, kaffe og kage

15.april: "Du kom med alt det der var dig" v. Anne Knudsen og Steen Valgreen-Voigt

De fleste kender Jens Rosendals store kærlighedssang ”Du kom med alt det der var dig”. Hør historien om, hvordan Jens Rosendal fik sangen med i Højskolesangbogen, hvordan Poul Nyrup Rasmussen fik Vorherre med i Arbejdersangbogen og andre gode anekdoter om Danmarks mest populære kærligheds- og fællessang.

Jens Rosendal har i dag to salmer i Salmebogen og to salmer i Salmebogstillægget. Han er den danske nulevende forfatter, som har flest sange i Højskolesangbogen. Hans sange handler om de store temaer i livet: tro, kærlighed, mening, håb, døden, tab og sorg, og de synges af alle aldersgrupper.

I foredraget fortælles historien bag ”Du kom med alt det der var dig”. Vi hører om Jens Rosendals opvækst i Indre Mission og den svære kærlighed til en anden mand. Om at føle sig anderledes og ikke god nok – og så alligevel lande i ”Så godt skulle det være”.

Undervejs synger vi en række af Jens Rosendals salmer og sange. 

Foredrag ved forfatter og psykolog Anne Knudsen og journalist Steen Valgreen-Voigt

29. april: Hygge, sang, kaffe og kage

27. maj: "Elvis Presley: Manden, der ændrede kulturen uden at vide, hvad han gjorde" v/ Rudi Geert-Jørgensen. Elvis ændrede hele ungdomskulturen, skabte en ny musik blot ved at være sig selv, og uden at tænke over tingene. Han var den amerikanske drøm, det store eventyr, der endte i tragedie. Fra ung og livsglad til udslidt og bitter - og egentlig ung endnu.

10. juni: Sommerafslutning