Dato Onsdag d. 28. april 2021, Kl. 10:00 til kl. 11:30
Sted Kirkeskibet 2450, Topstykket 20, 2450 København SV
BabyBoblen - en barselshøjskole på vand

DA VI IKKE KAN MØDES FYSISK, LIVESTREAMER VI I ØJEBLIKKET BABYBOBLEN VIA SYDHAVN SOGNS FACEBOOK-SIDE.

Sydhavn Sogn gentager Babyboble-succesen og disker op med et helt nyt program fordelt over fem onsdage i foråret 2021. BabyBoblen henvender sig til den barslende mor og far, der ønsker at blive klogere på sit barn og livet som nybagte forældre. BabyBoblen tager afsæt i både teoretiske og praktiske perspektiver, der alt sammen kan have relevans for livet som nybagt mor og far. Udover det faglige input vil der være et kort børnevenligt musikstykke af vores dygtige organist - alt sammen egnet til, at du kan have din baby med. Undervejs serverer vi kaffe og croissanter.

Sted: På Kirkeskibet 2450 ved Alfred Nobels Bro på Teglholmen.

Fri entré.

PROGRAM FORÅR 2021

27. januar: "Parforhold" v/ Anna Ørtved. Familierådgiver Anna Ørtved fortæller om parforholdets vigtighed for hele familien. Den stemning, der er mellem os voksne i familien er den stemning vores børn suger til sig. Vores børn har nemlig dybe antenner ind i vores følelser, og kan mærke når der er noget i ubalance. Du får ny viden om børns indre liv og deres evne til at samarbejde med vores følelser og tips og øvelser til, hvordan I som par kan blive bevidste om jeres mønstre og hvordan I kan ændre de uhensigtsmæssige.

24. februar: "Babybæring" v/ Linda fra Slyngeskolen. Foredraget er for dig, der ønsker at lykkes med babybæring og samtidig få: Frie hænder og dit barn tæt på hjertet - Mere frihed i din hverdag - Mindre gråd og en rolig og tryg baby - En metode til at skåne din krop.

Bærekonsulent Linda fra Slyngeskolen fortæller om, hvordan du gør bæreredskabet til en forlængelse af dine arme og hvordan babybæring bliver en hjælp i din hverdag. Hun giver tips og tricks til, hvordan du udvælger et bæreredskab samt hvad du skal være særligt opmærksom på, hvis du skal lykkes med at bære dit barn ergonomisk godt, sikkert og trygt. Endelig vil Linda gøre dig klogere på, hvordan babybæring skaber en forudsætning for en tryg tilknytning.

SlyngeSkolens vision er at udbrede kendskabet til bæreredskaber og samtidig fortælle, at babybæring er for alle.

23. marts "Den gode indkøring" v/ Lena Adalberth. Hvordan sikrer du, at dit barn føler sig tryg? Hvordan sørger du for en tryg indkøring i vuggestue, dagpleje og børnehave?

Et trygt tilknyttet barn vil opleve mindre stress og have mere mod på at udforske livet. Tilknytningen starter inde i mavehulen og kan udvikle sig hele livet, men den vigtigste periode er barnets første leveår. I foredraget lærer du, hvordan tilknytningen fungerer, hvilke signaler du skal være opmærksom på hos dit lille barn, og hvordan du helt konkret kan køre dit barn ind i sit respektive pasningstilbud.

Lena Adalberth – Cand. mag. i Sprogpsykologi, medforfatter til Tryk og glad godnatlæsning og skaber af MOAR – holder foredrag om tilknytningen og indkøring og giver dig helt konkrete redskaber til at etablere og bevare en tryg tilknytning til dit barn.

28. april "Er en god mor en lykkelig mor?" v/ Laura Vilsgaard. Hvad er det for noget med at både lykken, angsten og vreden bliver forstærket, når man får et lille barn? Og hvad gør man, når forventningerne til en god mor er at være en lykkelig mor? Hvad gør man, når man føler alting voldsommere? Og bør man reagere på det eller ej? Hvem har ansvar for den gode stemning? Og hvordan hulen får man en pause ind imellem? Hør Laura Vilsgaard fortælle om lykkebegrebet, som noget der har forandret sig de seneste 100 år og hør hendes forklaring på, hvorfor mange kvinder i dag, bliver taget som gidsler i vores forventning til et lykkeligt liv.

Laura Vilsgaard er iværksætter bag Jegermor, der er et podcastunivers og et mentorforløb til kvinder på barsel. Laura har skrevet speciale om efterfødselsreaktioner som et sociologisk fænomen.

VI LIVESTREAMER!

26. maj "Køn, børn og identitet - mere end drenge- og pigefarver" v/ stud.cand.pæd Katrine Dorthea Jepsen, fortæller her om de pædagogiske perspektiver på køn, børn og opdragelse. Her gives bl.a. eksempler på, hvordan køn får betydning i daginstitutioner og for børns identitetsdannelse.