MAR

Dato Onsdag d. 24. marts 2021, Kl. 10:00 til kl. 11:30
Sted Kirkeskibet 2450, Topstykket 20, 2450 København SV
BabyBoblen - en barselshøjskole på vand

OBS: Der er begrænset antal pladser. Tilmelding er derfor nødvendig! Tilmeld dig via kirkens hjemmeside www.sydhavnsogn.dk/babyboblen. (Altid den første i måneden.)

Sydhavn Sogn gentager Babyboble-succesen og disker op med et helt nyt program fordelt over fem onsdage i foråret 2021. BabyBoblen henvender sig til den barslende mor og far, der ønsker at blive klogere på sit barn og livet som nybagte forældre. BabyBoblen tager afsæt i både teoretiske og praktiske perspektiver, der alt sammen kan have relevans for livet som nybagt mor og far. Udover det faglige input vil der være et kort børnevenligt musikstykke af vores dygtige organist - alt sammen egnet til, at du kan have din baby med. Undervejs serverer vi kaffe og croissanter.

Sted: På Kirkeskibet 2450 ved Alfred Nobels Bro på Teglholmen.

Fri entré.

PROGRAM FORÅR 2021

27. januar: "Parforhold" v/ Anna Ørtved. Familierådgiver Anna Ørtved fortæller om parforholdets vigtighed for hele familien. Den stemning, der er mellem os voksne i familien er den stemning vores børn suger til sig. Vores børn har nemlig dybe antenner ind i vores følelser, og kan mærke når der er noget i ubalance. Du får ny viden om børns indre liv og deres evne til at samarbejde med vores følelser og tips og øvelser til, hvordan I som par kan blive bevidste om jeres mønstre og hvordan I kan ændre de uhensigtsmæssige.

24. februar: "Babybæring" v/ Maria Capion, certificeret bærevejleder og indehaver af butikken Bærebarn. Tæt på og hænderne fri. Der er masser af fordele ved at bruge bæreredskaber - både for din babys udvikling og helt praktisk. Få et overblik over mulighederne samt intro til sikkerhed og ergonomi, så du kan være tryg ved at bære din baby.

24. marts "Den gode vuggestuestart" v/ Sine Nyeng. Familierådgiver Sine Nyeng fortæller her om den gode vuggestuestart. Barnets første dag i vuggestue er en stor begivenhed for både forælder og barn. Det er en tid, der vækker mange følelser hos de fleste forældre, og en tid, der godt kan være belastende for det lille barn. Men hvad kræver det egentlig for dit barn at starte i vuggestue? Og hvad kan du som forælder gøre for at sikre dig, at dit barn får den blidest mulige start i vuggestuen? Foredraget henvender sig primært til førstegangsforælder.

28. april "Er en god mor en lykkelig mor?" v/ Laura Vilsgaard. Hvad er det for noget med at både lykken, angsten og vreden bliver forstærket, når man får et lille barn? Og hvad gør man, når forventningerne til en god mor er at være en lykkelig mor? Hvad gør man, når man føler alting voldsommere? Og bør man reagere på det eller ej? Hvem har ansvar for den gode stemning? Og hvordan hulen får man en pause ind imellem? Hør Laura Vilsgaard fortælle om lykkebegrebet, som noget der har forandret sig de seneste 100 år og hør hendes forklaring på, hvorfor mange kvinder i dag, bliver taget som gidsler i vores forventning til et lykkeligt liv.

Laura Vilsgaard er iværksætter bag Jegermor, der er et podcastunivers og et mentorforløb til kvinder på barsel. Laura har skrevet speciale om efterfødselsreaktioner som et sociologisk fænomen.

26. maj "Køn, børn og identitet - mere end drenge- og pigefarver" v/ stud.cand.pæd Katrine Dorthea Jepsen, fortæller her om de pædagogiske perspektiver på køn, børn og opdragelse. Her gives bl.a. eksempler på, hvordan køn får betydning i daginstitutioner og for børns identitetsdannelse.