Dato Onsdag d. 18. november 2020, Kl. 17:00 til kl. 20:00
Sted Frederiksholm kirke, Louis Pios Gade 8, 2450 København SV
Filmaften - Taxi Driver

Frederiksholm kirke åbner dørene til årets sidste Filmaften. Denne gang viser vi den store filmklassiker Taxi Driver med en ung Robert De Niro i hovedrollen.

Præst Christian Rydahl byder velkommen og efter filmen er der tid til samtale og diskussion. Vi serverer lidt snacks undervejs, og der er mulighed for at købe sandwich og vin til en billig penge. Fri entre.

OM FILMEN

Den unge taxichauffør Travis Bickle (Robert De Niro) kører alle typer mennesker rundt i New York uden helt at rumme forskelligheden eller forstå de sociale koder imellem dem. Noget ulmer i ham – og på et tidspunkt må det sættes fri!

Robert De Niros ultimative afsøgning af grænsen mellem normalitet og vanvid skaffede ’Taxi Driver’ Guldpalmen i Cannes – godt hjulpet af Paul Schraders veldrejede manuskript og ætsende replikker (”someday a real rain will come and wash all this scum off the streets”, ”You talkin’ to me?”), Martin Scorseses indfølte instruktion og Bernard Herrmanns jazzede regnvejrsmusik. Et mytologisk mesterværk om ensomhed og undergang i den moderne storby, som bør opleves på stort lærred.

Instruktør: Martin Scorsese. USA 1976. DCP 4K farve. 114 min. Danske undertekster. Tilladt over 15 år. Med Robert De Niro, Jodie Foster, Harvey Keitel, Peter Doyle.

___________________________________________________________________

Vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger, hvorfor der kun er plads til begrænset antal mennesker. Det er først til mølle.