Så syng da Sydhavn - særudgave om Genforeningen

Dato Tirsdag d. 29. september 2020, Kl. 20:00 til kl. 21:30
Sted Frederiksholm kirke

Så syng da, Sydhavn! Særudgave om Genforeningen

Endelig kan vi gennemføre den planlagte særudgave af Så Syng da Sydhavn! hvor vi skal fejre Genforeningen.

Aftenens værter er Helle Thun og Frede Tychsen. Arrangementet vil denne aften bestå af et kort foredrag v. Frede Tychsen hvor han opridser begivenhederne før og under Genforeningen og Helle Thun vil synge originale sønderjyske sange fra perioden. Endelig vil der som altid være en fællessang! Carsten Mølholm akkompagnerer Helle Thuns optræden samt fællessangene.

Frede Tychsen er formand for Historisk Samfund under Sønderborg Slot. Han er pensioneret landmand, tidl. kirkeværge for Broager kirke, rundviser ved mindegravene og formand for idrætsforeningen i Broager. Familien har været bofast på Broagerland imellem Dybbøl Banke og Gråsten i flere hundrede år. Frede taler både sønderjysk og rigsdansk. Fredes morfar var tvunget til at kæmpe for tyskerne under første verdenskrig mens Sønderjylland var tysk mellem 1864 og 1920. Han er født i 1943. Han er dybt indsat i og del af den levende historie i Sønderjylland.

Helle Thun er vokset op med Frede som far fra hun var 9 år, hvor hun sammen med sin mor flyttede ind på gården på Broagerland. I dag bor hun i Sydhavn. Hun er uddannet operasanger, skuespiller samt natur- og friluftsvejleder og optræder ofte ved arrangementer i Frederiksholm Kirke.

_________________________________________________________________________

Så syng da, Sydhavn! er vores hyggelige fællessangsaften, hvor en særligt inviteret Sydhavner hver gang præsenterer sine yndlingssange fra Højskolesangbogen med dertil hørende anekdoter og historier.

Alle er velkommen til Så syng da, Sydhavn! Der er fri entré, og vi serverer en forfriskning undervejs. Men kom tidligt, der vil grundet de nuværende restriktioner v. fællessang være begrænsede pladser.

OBS: Arrangementet afholdes denne gang i Kirkerummet.