Onsdag d. 20. maj 2020, Kl. 14:00 til kl. 15:45

Vi mødes hver anden onsdag og synger sange fra Højskolesangbogen, inviterer foredragsholdere eller anden optræden og hygger med kaffe og kage. Det er gratis at deltage og alle er velkomne.

Denne gang vil der være foredrag v. præst Heidi Røn Preem. Titlen er "Må man brænde de døde? – Ligbrændingens kulturhistorie". Hvad sker der når nytænkning sættes overfor konsensus og tradition? I slutningen af 1800-tallet befinder vi os i en brydningstid, som også afspejles i kirkehistorien. Sundhedsvidenskaberne vinder frem, og der må tages hygiejniske hensyn. Dette får stor betydning for kirken og dens begravelsesskik. Farvel til overfyldte og udrænede kirkegårde. Og goddag til ligbrænding/kremering. Det lyder måske tørt. Men det er det langtfra! Kongens København i 1800-tallet var ikke for sarte sjæle! Og debatten mellem lægevidenskaben og teologien var hed – og til tider morsom. For hvad skal vægtes højest: folkesundheden eller selveste kødets opstandelse?

Ved spørgsmål kontakt aktivitetskonsulent Marlene på msr@km.dk eller tlf. 23440233