Tirsdag d. 4. juni 2019, Kl. 20:00 til kl. 22:30

Frederiksholm kirke & SV-festival præsenterer: Roots Night i Sydhavnen

Dobbeltkoncert med Mirja Klippel & Alex Jønsson + Nisse Thorbjørn & Rune Højmark.

Dørene åbner kl. 19.30, og det første act (Mirja Klippel) går på kl. 20.

Entre 40,- i døren (mobile pay eller kontant)

**MIRJA KLIPPEL**

Sangskriver Mirja Klippel er fra Finland og bor i Sydhavnen. Hun skriver poetiske folkesange, der bæres frem af et dæmpet og nærværende udtryk. Et lydbillede, der omfavner lytteren med lige dele styrke og skrøbelighed, hvor fortællinger med afsæt i det nære og personlige trækker linjer, ikke bare til den omliggende verdens sociale uretfærdighed og snærende bånd, men også til håbet om en bedre fremtid. Den varme, jordnære lyd af Klippels stemme og spanske guitar mødes af en sprød kontrast i Alex Jønssons elektriske guitar og falset.

Mirja Klippel udgav i 2016 EP’en ’Lift Your Lion’, hvilket førte til en pris som Årets Sangskriver ved Danish Music Awards! Duoen har de seneste år turnéret intensivt i ind- og udland, og optrådt i alt fra stuer i Østjylland, til trækirker i Finland og etablerede festivaller i bl.a. Grønland. I 2019 tager de på en større turné, der – udover Danmark – går til Tyskland, Finland og Rusland.

Line-up: Mirja Klippel (sang, akustisk guitar, waldzither), Alex Jønsson (elektrisk guitar, kor)

**NISSE THORBJØRN**

Glæd dig til en både varm, blå og rå musik sammen med sanger Nisse Thorbjørn og guitarist Rune Højmark. Kirkens atmosfæriske rum er sat til den mundtligt overleverede folketradition, som den originale amerikanske musik består af, og som kom med europæere og slaver back in the days.

Det er fascinationen af dette ærlige udtryk, der driver inspirationen i duoen bestående af den lokale sydhavner Rune Højmark og den prisvindende bluesmand Nisse Thorbjørn (årets bluesnavn 2009). De har sammen tusindvis af kilometer under fødder, hjul og vinger i hinandens selskab med koncerter over det meste af Nordeuropa. De gamle sange får nyt liv og genformes igennem duoens musikalske oplevelser og inspiration via tætte samarbejder med bluesmusikere fra USA.