Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Søndagstanker

Søndagstanker


# Nyheder
Udgivelsesdato Udgivet søndag d. 10. maj 2020, kl. 08:31
Søndagstanker

„Sandheden skal gøre jer frie…” Det lyder jo nærmest som et kampråb fra 1968. Og jeg ser det næsten for mig: kvinder med lilla bleer om håret, langskæggede mænd, samfundskritiske røster, demonstrationer og peace, love & harmony… Men selvom manden, der sagde ordene, formentlig var både langskægget og gik i Jesus-sandaler, så skal vi altså længere tilbage i tiden; nærmere 2000 år tilbage.

”Sandheden skal gøre jer frie…” Normalvis stritter alt på mig, når nogen vil lære mig sandheden at kende – eller endnu værre: Når nogen vil fortælle mig en sandhed eller to. Det kommer der sjældent noget godt ud af. Men altså: Det er dét, han siger, Jesus. Han vil lære dig og mig sandheden at kende, og den skal gøre os frie. Og lidt mistroisk er man vel. Så hvad er det egentlig for en sandhed?

Jo. Sandheden er Ham. Sandheden er Gud. 

Sandheden er, at du og jeg – vi er ikke fritsvævende væsener. Vi er bundet til hinanden. Og til Gud. 

Og sandheden er også, at der altid er mere at sige. Vi er mere end vores successer og fiaskoer. Vi er mere end vores dumheder, fejl og synder. Vi er altid mere. Vi er altid elsket. 

Hvad siger du fx til dit barn? Hvad lærer du dit barn?

At det altid kan komme til dig? At det altid skal vide sig elsket? 

Netop!

Den bundethed gør fri. Den sandhed gør fri. 

Jeg tænker, at det er essensen af evangeliet: at du og jeg, vi er bundet til Kristus, som et barn er bundet til kærlige forældre. Ikke med besnærende lænker, men derimod med stærke, befriende tråde, der gør, at uanset hvad vi kommer for skade at gøre; uanset hvad de andre måtte tænke og sige om os; og uanset hvad vi har oplevet af både kærlighed og svigt i livet – ja, så kan vi sidst på dagen, når vi kigger os i spejlet sige til os selv: ”Vi ER frie. Vi ER elsket”. 

Dét er sandheden om os.

Søndagshilsner, Heidi

Dagens tekster kan læses her