We are updating our website design to improve the experience on our site.

Påskedag 2020

Påskedag 2020


# Nyheder
Udgivelsesdato Udgivet søndag d. 12. april 2020, kl. 08:00
Påskedag 2020

”Gå hjem!”, siger påskeenglen ved den tomme grav. I kor med både Sundhedsstyrelse og regering. ”Gå hjem!”.

 ”Fandens osse!”, tænker man ved sig selv. Kan dét virkelig være budskabet? For jeg mener – herhjemme – her hvor vi har været i ugevis efterhånden. Her er der ingen stor opstandelse – højst når ungerne er ved at flå hovederne af hinanden. Men derudover er her stille. Trivielt. Ingen opstandelse her!

Det er først i år, jeg for alvor har lagt mærke til dét: at påskebudskabet er et løfte. For læg mærke til dét. Englen hiver ikke den opstandne Kristus frem fra graven. Nej, vi ser ham ikke. Det eneste, vi og kvinderne ved graven får, er et løfte om, at vi SKAL få ham at se. Engang. Derhjemme.

Og her sidder vi så. Hver for sig. Hjemme. Hvor ellers?

Nogle er bange. Bekymrede.

Nogle føler sig ensomme.

Nogle savner.

Og de fleste er vel bare trætte af hele situationen. For hvornår stopper det? Hvornår lysner det? Ja, hvornår er det OS, der frie og uden bekymring kan forlade hjemmet, som Kristus forlod graven påskemorgen? Ja, hvor bliver den af; opstandelsen?

__________________

Jeg synes, det er fantastisk. Ja, forunderligt, faktisk. At lige dér – ind i din og min skæve hverdag, hvor dagene kan gå i sort af bekymring og mismod – lige dér lyder påskeenglens løfte fra Gud så: den Opstandne SKAL du få at se. Engang.

Han er i det første kram, du giver dem, du har måttet undvære. Dem, du har savnet.

Han er i håndtrykket.

Han er der i gensynet med vennen over en kop kaffe; i festerne, der atter kan holdes.

Lige dér er Han… I hverdagen derhjemme. Den, vi venter på. Den, der skal komme.

Påskeevangeliet er håbsord. Det er løfteord. Og det vidunderlige ved dem er, at de altid og hele tiden er aktuelle. Uanset om du sidder i corona-karantæne derhjemme eller står ved en grav og tager afsked med én, du elsker – så taler ordene til dig. Altid. For det står både i og mellem linjerne… At det ender godt. Du får det hele igen. Alt det liv, som nogen eller noget tog fra dig på onde dage.

Det er opstandelseshåbet.

Det er påskeløftet.

Det er engleordene; sagt ved en tom grav og i en tom kirke.

Rigtig glædelig påske! Fuld af håb!


Læs dagens bibeltekst her.